Kolla in brännan!


Denna härliga sommarbild får avsluta helgen och dagen. Jag menar, kolla bara på brännan! Bilden är tagen på Cypern för två år sedan ungefär. Längtar verkligen tillbaka. Det var en bra tid, det där. Många minnen som jag aldrig kommer att glömma

Godnatt allesammans!


Happy

Jag har fått en tidig 20 års present! Jag tänker inte säga vad det är, inte riktigt än. Men jag är så glad och jag längtar verkligen!


Bad Boys

Dagen efter utgång brukar vara helt okej ändå. Men idag.. Vaknade kanske halv 9 och gick upp för att äta frukost med dom andra. Gjorde i ordning en smoothie och det enda var att mixa allt så skulle den vara färdig att konsumeras. Istället går jag ner och lägger mig tvärs över mamma och pappas säng och kurar ihop mig under täcket. Tänker på gårdagen och vad som hände under natten och huvudvärken och illamåendet kommer åter krypande. Skrämmande känsla! Blundar och hoppas på att huvudvärken ska försvinna, det gör den inte. Känner hur illamåendet stiger och.. Ja resten vill ni nog inte veta. Gick och la mig igen under pappas täcke och sov till typ nu.

Tänkte att jag skulle hyra en film. En glad film som kan få mig på andra tankar och glömma gårdagen. Förfesten var jätte rolig. Vi va några tjejer hemma hos Viktoria. Lite senare gick vi till Harrys. Men kvällen kunde gärna fått ett bättre slut och det är detta jag nu vill glömma. Något förslag på en bra film?

Utgång på Ingång

Slänger in ett inlägg innan kvällen drar igång. Ska snart åka till Viktoria för en tjejkväll med förfest, följt av krogen. Jag är riktigt taggad! 

Hoppas ni får en bra kväll!

Kvällens outfit efter mycket om och men


Lite shopping

Nu så här efter löning är man ju bara tvungen att bränna lite pengar. Eller i alla fall var jag det. Så nu har jag precis kommit hem från en liten shoppingrunda med mamma. Hittade faktiskt en hel del, förutom det jag egentligen var ute efter - något att ha på mig ikväll! Men så är det väl alltid, man hittar aldrig det man är ute efter, men man hittar 1000 andra saker man vill ha. Jag får helt enkelt rota lite i min nystädade garderob och se om jag hittar något.


Dagens shopping

Rosa solglasögon från MQ (Nu ska jag ha sommar!!)
L'Oreal Foundation
Mönstrad topp från MQ
Stickad tröja från MQ
Armband från MQ


Rena kungen på Ursäkter!

Tanken är att jag ska åka till Varberg lite senare idag. Men nu är frågan om jag kommer iväg. För vad tror ni inte har börjat falla ner från skyn nu igen? SNÖ! Och det inte lite heller. På mindre än en timme har det lagt sig ytterligare fem centimeter på marken, och mer kommer det att bli! Som om vi behöver det? Snart dags att gå ut och skotta igen.

Jag kommer ihåg i början av vintern, när alla gick förväntansfullt och verkligen hoppades på att det skulle bli en vit jul. Och nu är alla så trötta på det vita att det inte finns ord. För det kunde väl ingen tänka sig att det skulle komma flera meter? Men vi kan ju se det positivt, nu när vi fått en minst sagt snörik vinter så kan vi ju hoppas på en riktigt solig sommar!

You got me good

Godmorgon!

Idag är himlen grå och väldigt trist, men det hindrar inte mig från att ta på mig mössa och vantar och gå ut för en promenad. Man får väl passa på eftersom dom säger att det ska bli varmare och regn inom kort, och då kan jag säga er att det inte blir särskilt roligt att vistas här. Översvämning?!

Öppna din dörr

Den första gången jag såg på dig
Och kände hur du såg på mig
Då föll allting jag trott var sant
Jag vet du kände likadant
Du var så vacker då
Som nått jag aldrig kunnat nå
Och hjärtat slog ett slag för var förlorad dag

Varför är det så svårt att glömma och gå vidare? Om någon har ett bra svar på den frågan, låt mig veta.

Godnatt♥


Jag missade mitt tåg!

Haha, eller egentligen inte. Jag har varken packat eller gjort mig klar för att åka, och har faktiskt inte tänkt att göra det heller. Så vi kan väl säga att jag missade det med vilje. Jag skulle egentligen som det var tänkt, åka till Varberg idag. Har knappt visat mig där på över två veckor så tycker att det kanske vore dags. Men som man säger, borta bra men hemma bäst! Jag vill verkligen inte åka, ännu mindre stanna där. Funderar på om jag ska börja pendla till skolan istället? Har ju en lägenhet där, och hälften av min garderob är där, men tanken på att stanna gör mig helt färdig. Den lilla motivation jag har kvar till skolan rinner av mig som snön smälter i solen.
 
Imorgon måste jag åka ner. Jag har missat allt för många föreläsningar och vi har ett grupparbete som säkert måste diskuteras. Men det tar emot. Men fördelen med att jag åker ner imorgon är att jag åker hem på fredag igen! Det känns i alla fall skönt.

Återblick


Saknaden är stor. Skolan, klassen, vännerna, ja allt! Balen var nog bland det roligaste jag gjort, efter studenten! Längtar tillbaka till denna kväll något så otroligt. Och självklart gick jag med min allra bästa vän♥

Kanske om man skulle ta och lägga ut balklänningen för försäljning. Är inte det dags nu i så fall?

Blondie vs. Brunett

Jag har fått bestlutsångest och kan inte bestämma mig. Brunett eller blondin?!


Tisdagen den 23 februari

Tog mig en promenad till Coop för att köpa blåbärssoppa och äppeljuice till min sjuka lillebror, och passade samtidigt på att ta med mig kameran och fota några härliga vinterbilder. Såna här vinterdagar kan man inget annat än att bara njuta!





Foto: Jag

Det är nu som livet är mitt

Avslutar kvällen och dagen med ett ordspråk.

Endast en sak behöver ändra på sig för att vi ska uppleva lycka i våra liv - var vi fokuserar vår uppmärksamhet.
- Greg Anderson

Han skulle bara veta så rätt han har. Har gått länge i samma gamla fotspår och känt att jag aldrig riktigt tar mig framåt. Men livet är för kort för att missa och det har jag märkt nu. Så istället för att leva i det förflutna så blickar jag framåt och försöker se det positiva.

Om det är menat i framtiden, så blir det så.
Bara tiden kan utvisa.

Godnatt på er!

Garderobrensning och kräksjuka

Eftersom jag aldrig kom i väg till Varberg tidigare idag fick jag ta på mig uppdraget att städa på mitt rum istället (begärt av mamma). Själv tycker jag inte att det va så farligt, men vad vet jag? Så tur i oturen var väl det att jag aldrig kom iväg, för nu har jag städat, dammat och till och med rensat i min garderob! Är ganska stolt över mig själv faktiskt att jag äntligen tog tag i en garderobrensning som jag fruktat över så länge. Alltid blir det samma sak, men jag kanske får användning av den tröjan igen. Till sommaren kanske? Och denna tröjan kan jag ha till vintern igen? Men jag stängde ute dessa tankar denna gången och slängde rubbet som jag inte använt sedan sist jag städade. Dock tycker jag fortfarande att det känns som jag inte slängt något alls, (eller så behöver jag bara en större garderob vilket är mer troligt) men jag fick i alla fall ihop en papperskasse med kläder som vi kan skicka till någon som behöver dem bättre, och en påse som ska slängas. Så jag är nöjd!

Just nu känner jag mig lite orolig. Min bror har fått någon släng av kräksjuka och ligger nu inne på sitt rum, och jag vill inte bli smittad. Eller rättare sagt, jag får inte bli smittad! Hur ska jag då hinna med att göra allt jag ska?! Omtentan i organisation och ledarskap är nästa vecka och har jag börjat plugga? Nej, så klart. Det är nog dags att göra det nu, så någon kräksjuka hinner jag verkligen inte med just nu.


Så här städad är min garderob för tillfället. Vi får väl se hur länge det håller sig. En vecka? Max!


Vad är kärlek?

När det bubblar i magen som en kolsyrad dricka
Och du inte gör något annat än att fnissa som en tonårsflicka
När du blir röd om kinderna och rodnar sött
Ja du är i en dimma av rosa och rött

Du känner ingen tvekan eller oro
Och något som ökat starkt är din livstro
För kärleken är bland det finaste som finns
Och det märker du den dagen du hittat din prins

Vart finns då denna man?
Han som gör att sagan blir sann
Är det en groda som du ger en kyss?
Som du hittat i lördagens melodikryss
Nej en groda är det inte
Det får bara den argsinte

Du är värd någon bra
Så grodan kan bara ta och dra
För din prins finns där ute nånstans
Och när det är tid får du din chans

Så vänta och se
Det är bara att le
Så träffar du en dag din man
Du ska få se, din saga den blir sann.



                                                                        M.Uhlmann


Wappen der Familie

Familjen Uhlmanns släktvapen

Visste ni att familjen Uhlmann en gång i tiden var adliga? Det visste inte jag, tills jag en dag skojade med pappa om att det hade varit riktigt häftigt att heta von Uhlmann. Då säger han att vi en gång i tiden hetat det! Haha, lite förvånad jag blev då! Frågade farmor lite om hon visste något om det, när namnet försvann och varför det hände? Släkten Uhlmann sträcker sig tydligen flera århundraden tillbaka, men hon kunde inte direkt svara på varför von försvann. Så därför ska jag ta reda på det. Jag har alltså bestämt mig för att börja släktforska. Tror faktiskt att det kan vara ganska intressant, i alla fall att få reda på vad som egentligen hände tillbaka i tiden.

En sak jag säkert vet är att släktens gamla herrgård är förstörd, tror den förstördes under Andra Världskriget. Synd.


Försenat tåg!

Idag hade jag ställt klockan så att jag skulle vakna halv 7, göra mig i ordning och sedan ta bussen ner till stan för att sedan ta tåget till Varberg. Jag åker ner, köper en tågbiljett och sätter mig och väntar på att tåget ska komma in till stationen. Fem minuter innan tåget ska åka in på stationen kommer en ny tid för ankomst upp på tvrutan - 11.00. Jag tar en titt på klockan, 09.45. Kul! En timme kvar. Jag bestämmer mig för att gå ner till stan, köpa helosan som jag glömde hemma och går även till City för att handla lite frukt och vatten som jag skulle ha på lektionen. Skyndar mig så att jag inte ska missa tåget. Kommer tillbaka till stationen cirka 10.45, sätter mig. En ny tid för tågets ankomst visar sig - 11.20! Ringer en i klassen som bor i Kinna och får reda på att läraren som skulle komma till Varberg inte alls kommer för att hennes tåg är inställt. Så vad gör jag nu? Ja inte åkte jag till skolan i alla fall. Tog bussen hem igen och satte mig framför TVn och åt China mat som blev över från i lördags.


I´ll keep it!


Den leopardmönstrade tröjan behåller jag! Tycker att leopardmönster och även zebramönster är riktigt snyggt, så varför inte Go for it?!

Har varit på kalas idag. Mormor fyller år. Det blev lugnt, mycket fika så magen höll på att spricka. Ändå så äter man. Konstigt. Men tårtan hoppade jag över. Där gick gränsen. Sedan höll jag på att somna i soffan. Tror att jag behöver ta igen några timmars sömn som missades i natt.

Imorgon blir det en resa till Varberg, över dagen. Är fortfarande inte så pepp på att vara där, och speciellt inte ändå till fredag. Så jag kommer att åka lite fram och tillbaka. Men det känns ändå bättre.

Leopardmönster?

Hiss eller Diss?


Tröjan finns att köpa på ellos.se för endast 149 kronor.

Stel frågetecken.

Gårdagen blev väldigt lyckad måste jag säga. Först var vi hemma hos Hampus och åt trerätters och förfestade lite. Senare åkte vi ner till stan för att gå in på XoY och skaka lite rumpa. Riktigt roligt var det, så Tack för en bra kväll alla!

När jag vaknade imorse kände jag mig nästan stelopererad, sen kom jag på att just det, jag skottade igår. Det snöar fortfarande ute men idag är det inte min tur att skotta, kan ju knappt röra mig! Haha. Ryggen är värst, och jag som trodde att jag var tränad! Ja visst! Tur att jag ska åka ner till Varberg i veckan så jag får träna lite.


Gårdagens outfit: Svart klänning från Ginatricot, svarta strumpbyxor.

Outside my window

Plogbilen var här för ungefär 1,5 timmar sedan, andra gången på hela vintern. Efter det var gatan full av skottande människor. Även jag tog på mig mössa och vantar och gick ut i snön för att skotta fram bilen på gården och göra plats åt den andra bilen som mamma och pappa hade ute. Nu en timme senare är jag inne igen och jag kan lova er att jag kommer ha världens träningsvärk i armarna imorgon!

Ikväll blir det partytime hos Hampus, han fyller nämligen 20 år. Det var ett tag sedan jag gick ut nu (två veckor) så jag är riktigt taggad! Partyskorna får jag nog dock lämna hemma om jag inte vill bryta några ben, och det vill jag ju inte.

I ♥ Armband


Jag har börjat bli väldigt förtjust i armband. Eller börjat och börjat, har alltid varit det men nu är det extremt. Armband är perfekt om man vill göra något extra med sin outfit. Riktigt snyggt!

Här är några armband jag inhandlat nyligen.
1. Turkosa armband från Nelly. 79 kronor
2. Armband med berlocker från Kappahl. 89 kronor
3. Läderarmband från Lindex. 49 kronor

Fredagen den 19 februari 2010

Dagens citat:

"Folk klagar över att de börjar bli tunnhåriga men när jag är 100 år kommer jag att vara igenvuxen."

Haha okej?!

Klockan är 18:24

Och jag har ingenting att göra. Eller egenligen har jag massor att göra, men jag vet inte vart jag ska börja. Har en omtenta i organisation och ledarskap om en vecka (?) och har inte börjat plugga. Gör kanske som förra gången och skiter helt i att plugga och får helt enkelt lita på turen, men klarar jag den inte då heller så får jag vänta ett år till nästa gång. Lite tråkigt att ha den efter sig då. Men just nu så bryr jag mig inte. Jag har börjat fundera på om detta verkligen är jag, och vad jag vill göra. Jag har aldrig varit den tjejen som sysslar med sånt som ekonomi och bokföring. Jag är kass på ekonomi och att ha hand om pengar! Jag gick teknikprogrammet på gymnasiet, så långt från ekonomi man kan komma ungefär. Mina dagar bestod av matte- och fysiklektioner, och tjaffs med Tommy om den globala uppvärmningen (Vår förre mentor är miljöaktivist och det va det enda han brydde sig om ungefär, miljön alltså). Så varför nu butikschef? Nej det blir något som jag måste fundera över. Har börjat kolla på lite andra kurser till hösten, men det är inte lätt när man inte vet vad man ska kolla efter! Är lite sugen på flygvärdinna. Varje år vi flygit sitter jag i flygstolen och tittar avundsjukt på värdinnorna som går fram och tillbaka i mittgången. Mera kaffe? Mera thé? Dessutom älskar jag att skriva. En skrivande flygvärdinna? Nej. Författare? Jaa kanske. Det skulle kunna vara en möjlig dröm. Men vad ska man skriva om som är intressant? En story som andra vill läsa, helst sälja i flera tusen exemplar. I och för sig, hur intressant är det man skriver på bloggen? Detta är bara ännu en ointressant del i vad som händer i livet. Något som alla går igenom. Jag får helt enkelt ta mig en funderare.


Tidsfördriv

Hemma från jobbet. Skönt! Sista passet idag kändes som tre timmar, minst. Fast det egentligen bara var en. Det är konstigt, för jobbar man så går tiden mycket fortare. Men den sista timmen är man alltid jätte trött och automatiskt drar man ner på farten i arbetet. Hade man istället arbetat lika effektivit som första passet på dagen hade kanske inte den sista timmen känts som en hel evighet? Något att fundera över.

Något annat att fundera över är växthuseffekten och den globala uppvärmningen som forskarna tjatat om nu i flera år. Ja växthuseffekten är inget vi märker av nu i alla fall. Utanför snöar det som aldrig förr och bygger på de redan skyhöga vallarna med snö på gatorna. Och vår gata som inte är plogad. Den har blivit plogad en gång på hela vintern, så ni kan ju tänka er hur den ser ut! Alla andra gator runt omkring i området är plogade, men inte våran. Vad gör dom egentligen stadsgubbarna?!


Natti natti

Som ni kan se har jag ändrat utseendet på min blogg, hoppas att ni precis som jag tycker att det blev till en förbättring.

Nu blir det sängen för min del, eller nej. Först duschen, sen sängen. Godnatt♥

TRÖTT

Jag är helt slut. Efter två dagars arbete märker man att man har ben och fötter i alla fall. Jag är riktigt trött och benen är helt slut! På mindre än en timme gick jag över 1000 steg (använde mobilen som stegräknare), och detta var under sista timmen, vilken jag gick minst på hela arbetsdagen ungefär. Imorgon blir det jobb igen, 06.55 - 15.50. Jippi!!

Ikväll blir det lugnt i soffan. Mår sådär så bäst att ta det lugnt så jag inte blir sjuk till helgen. Funderar på att se Avatar igen, har den nämligen på datorn. Den var ju så sjukt bra så skulle nog kunne se den om och om igen. Så får det nog bli!


My tattoo




Sedan sist...

Ledsen för en sen uppdatering men har haft ganska mycket att göra så har helt enkelt inte hunnit. Det som har hänt sedan sist är:  

Jag och Josse bakade småkakor doppade i vit och ljus choklad. Vi hade riktigt roligt när vi gjorde dom ska jag tala om för er. Vi kunde inte förstå hur man skulle få degen till att sitta ihop, än mindre hur man skulle kunna rulla den då den bara smulade sönder. Tills vi förstod att jag räknat fel på 100 g smör. Vi formade våra kakor som hjärtan och började sedan att doppa dom i chokladen, och jaa, ni kan ju se resultatet.


Igår blev det en heldag i Göteborg tillsammans med Hanna med en del shopping. Kvällen avslutades med bio och filmen Avatar i 3D. Grymt bra film! Jag vill också vara en blå Avatar och vara så vacker! Har ni inte redan sett den, se den.

Anledningen till att vi åkte till Göteborg från början var för att jag skulle tatuera mig! Jaa nu har jag märkt mig för livet och jag är jäkligt nöjd över det också! Bild på tatueringen kommer senare. Jag var på Bring it on i Göteborg, hos en kille som heter Jonas. Riktigt duktig och någon som jag starkt kan rekommendera!

Ja det va ungefär det som hänt sedan sist. Nu ska jag göra mig i ordning och åka till Viktoria. Det blir lugnt ikväll med Sex and the city- serien eller något annat roligt.


Klockan är 15:37

... Och som allt annat gör har även min dag tagit en vändning till det bättre. Jag lyckades få facit till att stämma överens med mina uppgifter, jag har fått min dagliga dos av One tree hill, och dessutom pratade jag precis med Josse. Hon kommer hit när hon kommit hem från Göteborg, vilket är om mindre än en timme! Kanske är dags för mig att byta om från mina mjukisbyxor och fixa till mig lite? Kan nog vara en bra idé.


15 februari 2010

Min koncentrationsförmåga är verkligen på topp.. eller inte! Har försökt plugga och göra några uppgifter i ekonomistyrning, vilket inte går sådär jättebra. Hittar inte alla mina anteckningar, har inget block att skriva i, svaren i facit stämmer inte (?) och jag börjar bli hungrig, även fast det kändes som jag precis åt frukost. Bra start på dagen detta!


Sommarkänsla

Kollade igenom min hårddisk och hittade gamla bilder från tidigare somrar. Nu längtar jag starkt till all snö försvinner och våren börjar komma med sina underbara dofter och solen som värmer.


Minnen - i Varberg några dagar efter studenten.


Ingen sommar utan Lars Winnerbäck. Här på hans sommarturné 2008 i Göteborg.


Att se på solnedgången tillsammans med vänner eller någon annan man tycker om hör till sommaren. Bilden är tagen uppe i Bohuslän. Stor saknad.


Kärlek på alla hjärtansdag

Det vill till mycket för att jag ska känna nånting när jag lyssnar på musik. Det finns låtar som är bra, men inte bättre än så. Sen finns det låtar som det är något extra med. Något som gör att låtarna fastnar och går rakt in i hjärtat. Låtar som är helt fantastiska och strålande, som man kan lyssna på om och om igen och aldrig tröttna. Låtar som betyder någonting och är skrivna med kärlek och baktanke. Jag säger bara 747, Utan dina andetag, Musik non stop, Dom som försvann och många, många fler. Jag säger KENT ♥

Kent-fan som jag är hade jag gärna velat se bandet live när de gör sin turné. När biljetterna släpptes var jag tidigt ute och kollade runt ifall någon var sugen på att följa med, men icke. Men nu blev jag lite sugen på att åka i alla fall, tänkte att jag kan ju alltid ta med mig pappa, så kollade ifall det fortfarande fanns biljetter kvar. Men självklart inte. De gör fyra spelningar i Göteborg, alla slutsålda. Jag får helt enkelt vänta till Hultsfred i sommar och hoppas på att vi åker dit.

Såg däremot att Lars Winnerbäck kommer att göra en sommarturné. Sugen?




Rosa klänning


Beställde den här otroligt söta klänningen från Nelly igår på väg upp till Karlstad. Blir perfekt till sommaren med en jeansjacka, kavaj eller bara som den är.


En lugn helg

Kom hem från Varberg för en stund sedan och möttes av ett dukat bord med tacos. Tacos = fredag och det känns väldigt skönt med helg nu. Behövs kan jag säga. Ändå tycker jag att det blir helg hela tiden. Tiden går så fort att man knappt hinner reagera och det känns lite skrämmande. Bra eller dåligt? Bra med helg, dåligt att tiden går så fort.

Till helgen får jag byta ut partyskorna mot mina varma Shepard skor. Vi ska nämligen åka till Karlstad och hälsa på en familj vi lärde känna när min bror var sjuk. En lugn helg alltså, men det ska faktiskt bli skönt, speciellt efter att ha kollat i min almanacka. Såg att jag är uppbokad varje helg nu fram till mitten av april! I och för sig är det nästan bara roliga saker, men när ska jag hinna med att vara lite ledig?!

Nej nu blir det nog sängen för min del. Efter två tränade spinningpass på 55 minuter vardera är jag ganska trött och känner att jag behöver ta igen förlorad sömn. Imorgon går bilen klockan 08.00 mot Karlstad. En underbar tid på dygnet, speciellt en lördagmorgon! Godnatt♥


Glömda biobiljetter

Det blev tidigt även idag. Klockan ringde 07.00 och sen kom min bror in och tände lampan en halvtimme senare för att jag skulle vakna. Men det var lika bra för skulle boka om biljetter till Avatar på tisdag. Bokade biljetter häromdagen som skulle hämtas senast nästa dag (igår). Jag bad pappa hämta dom eftersom han jobbar i Göteborg, men tror ni inte att han glömmer det?! Så biljetterna vi hade bokat släpptes fria i natt och nu bokade jag dom, igen.

Nu åker jag till Varberg. Tydligen har dom varnat för att det regnar ute. Kul! Underkylt regn och glashalt. Hörs senare!


Vit topp från Ginatricot, svarta jeans från J.Lindeberg


Just nu ...

... Är jag rastlös, pratglad och inte det minsta trött! (Vilket ni kanske märker på inlägget nedan). Har nämligen inte fått prata av mig så mycket idag så då blir jag sån. Ringde Hanna efter jobbet, hon skrattade bara åt mig. Vilka vänner man har.

Imorgon åker jag till Varberg. Vet inte hur många gånger jag sagt det denna veckan, men imorgon blir det i alla fall av. Ska också passa på att träna veckans första träningspass. Har avbokat varenda pass jag bokat in i veckan, och istället suttit hemma och ätit glass. Väldigt nödvändigt måste jag säga.

Kan ju också tillägga att det blir ännu en omtenta, i organisation och ledarskap den här gången. Men jag är inte förvånad. Pluggar man inte så blir man inte godkänd. Däremot är jag förvånad att jag faktiskt fick såpass höga poäng som jag fick! Att ordbajsa fungerar visst.


Mikaela listar ...

Fem saker du ska tänka på när du är i en kärleksdepression.

1. Glöm allt som heter kärleksfilmer. Det ligger man istället bara och gråter till och får tankarna att flöda ännu mer på hur ditt liv egentligen kunde sett ut. Byt istället ut kärleksrullen mot Motorsågsmassakern eller När lammen tystnar. Mycket bättre!

2. Kärlekslåtar är rena döden. Hoppa över titlar som Boyfriend, Love Story eller Friday I'm in Love och lägg istället in band som Korn, Metallica och In Flames på din ipod. Höj till max volym.

3. Godis, glass och choklad är rena medicinen mot depression. Ät så magen spricker! De extrakilo du lägger på dig får bli ett senare problem. Att tröstäta hjälper! (för stunden). 

4. Gå inte ut bland folk. På stan ser du garanterat par som håller varandra i handen. Eller så stöter du på din gamla kompis på bussen som varit tillsammans med sin partner i typ flera år och berättar om hur bra det är! Det är bättre att stanna hemma i sängen och deppa.

5. Gå inte ut och festa eller umgås med vänner. Då kan "din kärlek" se att du kan ha roligt utan honom/ henne och tro att du klarar dig bra utan hans/hennes sällskap. Som sagt, det är bättre att stanna hemma. Får du frågan hur du mår, svara skit! 


Eller så kan du göra precis tvärtom (rekomenderat).


Jobb Jobb Jobb

Nu lämnar jag mitt varma hem för att bege mig till Ellos mörka lagerlokaler. Vi hörs senare!


Dagens ...

Efter att ha gått runt i mjukis byxor och sliten t-shirt sedan i söndags kände jag att det va dags att ta mig själv i kragen och göra något åt min nästan deprimerande "stil". Jag som brukade fixa mig i stort sett varje dag förut känner inte riktigt igen mig själv. Så idag blev det ändring på det. Jag bytte alltså ut mina kära mjukisbyxor mot ...


... Kavaj från JC, vitt linne från Ginatricot och jeans från Replay. Armbandet kommer från snö.


Uppe med tuppen

Det blev ingen sovmorgon idag inte. Jobbet ringde kl 07.30 och frågade om jag kan jobba i kväll, och javisst! Pengar är alltid bra att ha. Efter det kunde jag inte somna om så gick istället upp och tog mig en morgonpromenad ute i det fina vädret. Det är såna här vinterdagar vi vill ha, strålande sol, klarblå himmel och snön som lyser vit.




Mikaela tipsar

En mycket bra grej jag starkt kan rekomendera är produkter från The Body Shop. Nu i dessa vintertider blir huden lätt torr och tråkig och det är viktigt att man sköter om den, att man sköter om sig själv! Jag har ett set med body butter, body scrub, shower gel och en tillhörande scrubsvamp, och huden blir helt otroligt len efter bara en gångs användning. Dessutom luktar man ju nästan oemotståndligt gott efteråt. Inte alls fel i dessa tråkiga tider.

 


Städning

Nu har jag visst skjutit upp min resa till Varberg, igen. Skulle åkt i söndags, väntade till måndagen. I måndags hade jag inte alls någon lust och bestämde mig därför för att åka idag. Men, jag är fortfarande i Borås och har nu bestämt mig för att ta bilen ner på fredag istället. Varför? Därför att jag verkligen inte har någon som helst lust till att åka dit!

Jag städade mitt rum innan, det behövdes (enligt mamma) och eftersom jag behöver låna bilen på fredag så tänkte jag att jag kan vara snäll och göra det. Och faktiskt, när man väl fått bort alla grejer från golvet så man faktiskt kan se att det finns ett golv, så går det ju till och med att gå in i rummet. Helt otroligt!

Före

Efter

Det blev i alla fall en klar förbättring.


OTH och pluggning

Har precis ätit och kollat på ännu ett avsnitt av One Tree Hill. Det har börjat bli som en lite tradition att se på ett avsnitt varje dag nu samtidigt som jag äter lunch. Skönt att ta en liten paus från pluggandet och ha något att vila ögonen mot (Lucas). Haha. På lunchmenyn idag blev det kycklingsallad, så traskade ner till Coop innan för att köpa en grillad kyckling och lite annat gott som jag tyckte man kunde ha i. Det blev bland annat ananas och champinjoner också, mycket gott!

Nu ska jag fortsätta mitt pluggande. Håller på att se en föreläsning i eknomistyrning, som vi egentligen ska se på måndag nästa vecka. Men eftersom jag vet att jag inte kommer titta på den då, så ser jag den nu istället. Ligger jag i alla fall inte efter med det. Sen borde jag ju börja räkna med på uppgifterna, men det får bli ett senare problem. Har ju bara en sådär 100 stycken typ!




Vår sista dans

Jag vet vad som måste göras
Ända sitter jag kvar här
I ett sista kapitel som jag har förälskat mig i

Jag försöker att strida mot känslan
Men den är rädd och den spelar ett spel nu
Jag får för mig att jag kan va kvar men vet inte hur

Men jag vet att jag döljer en sanning
Att väntan inte leder nånstans
Jag vet att måste ta steget ur vår sista dans

                                      Melissa Horn - Vår sista dans


Nu blir det sängen för min del. Godnatt!♥


I can see us holding hands




                  










Goda semlor

När mamma sa att dom ätit semlor på jobbet blev jag också lite sugen. Så jag bad henne åka vägen förbi affären efter jobbet och köpa släta bullar så jag också kunde göra semlor. Nu står dom klara på köksbänken och bara väntar på att bli uppätna.

Som vanligt vill ju alla ha sina semlor olika. Min bror ska absolut inte ha någon mandelmassa i. Jag vill bara ha lite för att smaka och min pappa vill ha mycket. Så jag har gjort tre olika så vi alla får den som vi tycker om. Men, sen kommer ju problemet när man lagt över grädde och satt på locket - vilken semla va till vem? Vilken är det bara grädde i och vilken är det bara lite mandelmassa i? Jag trodde ju att jag hade koll på dom, och det hade jag, tills jag la upp dom på varsit fat och min bror började störa mig. Typiskt! Jaja, vi får väl helt enkelt börja äta och annars byta om vi fått fel.




Snö försvinn!

Tittade precis ut genom fönstret i mitt rum och vad får jag se? Jo, ännu mera snö! Det har börjat snöa igen här i Borås och jag börjar verkligen bli trött på all snö som ligger i stora vallar på gatorna. Visst, det kan vara jättefint med all denna vita snö som lyser i solens strålar. Men nu är himlen vit-grå och inte alls särskilt vacker. Och inte snön heller för den delen. Den börjar bli brun av all smuts som bilarna drar med sig. Så nej, nu vill vi inte ha mera snö utan sommar och sol som skiner utanför våra fönster!


Externredovisning - Check!

Såg precis resultatet på tentan i externredovisning och jag klarade den!! Det trodde jag verkligen inte så nu är jag väldigt, vädligt glad.


Ändrade planer

Nämnde innan att jag skulle åka till Varberg ikväll, vilket jag nu inte ska längre. På grund av en del händelser under kvällen har jag nu inte längre någon lust och bestämde mig för att stanna hemma istället. Kanske åker ner imorgon, om jag orkar. Helst åker jag inte ner alls, men då blir det nog svårt att sköta skolan. Får se om jag kommer på en lösning till det.

Kvällen har jag nu istället spenderat med att prata i telefon och ätit glass. Mamma skulle åka och handla lite så bad henne köpa med sig glass. Mums!




Februari månad

Februari månad har blivit en månad som jag får för mig att göra massa grejer. Tittade lite i min gamla almanacka igår kväll och såg en lite rolig sak. Förra året den 18 februari piercade jag mig och nästan exakt ett år senare ska jag tatuera mig (den 16 februari, om en vecka). Undra vad jag får för mig att göra vid denna tiden om ett år som gör att mamma oroar sig ännu mer?


It's like my iPod stuck on replay

Till och från hela dagen har Iyaz - Replay och Jay Sean - Down flödat ut ur mina datorhögtalare, vartannat hela tiden. Två riktigt sköna och bra låtar som jag just nu inte alls tröttnar på. För stunden tar jag paus i pluggandet och självklart går låtarna på igen. Har för övrigt kollat på två föreläsningar i Ekonomistyrning och skrivit rent en gammal föreläsning från Inköp och Varuhantering. Tänkte kolla på ytterligare en föreläsning, som vi egentligen ska se i skolan i veckan. Men tänkte att jag skulle ta mig sovmorgon istället för att gå till skolan, så då ser jag på den nu istället.

Ikväll åker jag till Varberg igen. Brukar egentligen åka ner på söndagkvällarna men vi hade ingen lektion idag så då passade jag på att stanna hemma en extra dag. Det är alltid skönt att vara hemma nu förtiden när man inte är det lika ofta. Man uppskattar det lite mer liksom.


Gårdagens outfit




En del människor...

Asså jag förstår verkligen inte hur en del människor tänker. När jag var liten fick jag lära mig vad som var mitt och vad som inte var mitt, och det skulle jag inte röra. Än mindre ta! Vuxna människor som fortfarande inte förstår det måste ju ha någon brist på intelligens eller nånting, för helt klart kan dom ju inte tänka.

Jag var på fest hos min gamla kompis på Erikslund igår och allt var jätteroligt, tills Hanna kommer och säger att all vår dricka var borta. Vi går upp på övervåningen och kollar så att det inte trillat ur påsen (vilket egentligen är ganska omöjligt så länge inte 1 liter vin fått ben). Jag tog min jacka och kollade fickorna, alla öppna men jag är 100 säker på att jag stängde dom. Någon har alltså varit och rotat i våra jackor med! Hanna kollade också och alla hennes kontanter var borta. Som tur var hade dom inte tagit bankomatkort, ID eller busskort, men ändå. Så där stod vi utan dricka, utan kontaner och riktigt förbannade. Själva grejen att någon bara går dit för att ta saker räcker ju för att bli arg. Man gör inte så!

Men även denna gången som alltid annars så lyckas vi göra något dåligt till något bra. Jag och Hanna drog ju självklart från festen och skulle ta bussen in till stan. Ingen av oss var särskilt taggade för krogen så vi sa att vi kan ju åka hem, lägga oss i soffan och kolla på film istället. Jag fick för mig att jag ville ha godis, och kollade på klockan. 22.42 - Hemmakväll stänger om 20 minuter! Vi skulle aldrig hinna in till stan, när jag kom på att dom har ju Hemmakväll i Knalleland med. Men självklart, när vi kom dit, nya öppetider till 21.00. Jaa vad annars kunde vi räkna med en dag som denna?! Jag ringde Robin i hopp om att han var i Knalleland och kunde köra oss till stan, vilket han var! 22.55 kom vi till Hemmakväll i stan för att plocka godis, när Hanna pratar med en kompis som också har fest och ska till Harrys sen. Så med vår stora godispåse i handen gick vi till Jimmy, stannade där en stund och gick sedan till Harrys. Godispåsen fick så klart följa med!

Så ja, en kort sammanfattning. Kvällen började bra, blev usel men slutade väldigt bra. Godispåsen ska jag och Hanna äta upp lite senare. Jag ska åka till henne, se på film och äta pizza, en riktig bakisdag alltså!


Lördag

Gårdagens kväll var mycket trevlig. Träffade Hanna och Emma utanför Hemmakväll, hyrde film och köpte godis och sedan åkte vi hem till Hanna. Första filmen vi såg hette The Children eller nått sånt och va en skräck/rysare. Helt sjuk film och kan ju säga att det är tur att Hanna har många kuddar i soffan! Efter det såg vi the Ugly Truth vilket är mer min smak då man inte behöver sitta gömd bakom massa kuddar och tacka för att man inte har några barn. 

Nu ska jag in i duschen och sen ska jag ner till stan för att träffa Viktoria för en fika och en runda på stan. Hörs senare!


Heelg!

Hittills har dagen bestått av pluggande, lite mer pluggande, småätande av mammas chokladkakor och One Tree Hill! Inte jätte dumt faktiskt. Speciellt inte One Tree Hill biten. Lucas är ju bara för snygg!! Snart ska vi köra min bror till hans innebandyträning och jag ska passa på att simma lite. Får ju kompensera allt småätande med lite träning. Ikväll blir det lugnt med film tillsammans med Hanna och Emma och ladda inför i morgon. Partytime!


Min dag

Min dag idag har varit mycket trevlig måste jag säga, trots all snö som man måste ta 7-milalånga kliv för att komma över. Jag tog en promenad till Josse ungefär vid lunch eftersom mitt busskort inte fungerar under dagen. På de ställen där det är plogat var det ganska lätt att ta sig fram, men när man skulle ta sig över stora snövallar på över 1 meter blev det värre, smidig som jag är. När jag vandrat i all snö i ungefär en 20 minuter och kommit nästan halvvägs kom jag på att bilen står hemma på gatan! Men, en promenad är väl aldrig fel. Väl hemma hos Josse lagade vi färsk pasta med någon sorts frikadeller (kötbullar i tomatsås med smak av vitlök). Dessutom hade jag med mig chokladhjärtan och någon annan chokladkaka som mamma bakat. Det blev mycket prat om allt möjligt och det var riktigt mysigt. Så tack för en bra dag Josse!


Torsdag

Sitter just nu och lyssnar på lite musik. Har precis skrivit rent två föreläsningar i ekonomistyrning och ska snart in i duschen. Ska till Josse om en stund och vi ska försöka oss på att laga mat, så vi får väl se hur detta går.


Hej mitt vinterland

När jag kom hem idag och pappa körde in på vår gata började jag skratta. Jag tyckte att det var mycket snö i Varberg men det kan jag ju bara glömma. Vår gata är rena vinterlandet!


Vår infart som min bror vart duktig och skottat.


Okej att vi har en liten bil, men inte så liten!


Borås

Imorgon bär det av hem till Borås, förhoppningsvis. I detta vädret vet man aldrig om tågen går eller inte. Men jag hoppas. Jag vill heem!


Ge mig sommar nu!



Balen i trean. Längtar tillbaka! Fint väder hade vi dessutom, något man verkligen saknar nu.


Skoola

Ny månad. Ny vecka. Ny dag, och jag var faktiskt i skolan strax efter 08.00 i morse! Tycker jag är ganska bra gjort faktiskt. Dock såg vi bara på halva föreläsningen eftersom ingen av oss var särskilt koncentrerad att se resten. Efter föreläsningen satt vi i skolan och pluggade, och sedan drog jag hem, för att sedan gå ner igen till gymmet för att träna. Idag var det Spinning som stod på schemat.

Har också börjat kolla på eventuella resor till sommaren. Vi är ett gäng som funderar på att hyra ett hus eller en lägenhet en vecka utomlands till sommaren, något som skulle vara helt sjukt roligt! Hoppas att det blir av. Frågan är bara vart vi ska åka? Det är ganska många viljor som ska vara överens, men jag tror att det blir bra tillslut ändå.

Nu ska jag skriva rent inlämningsuppgiften som ska vara inne på fredag. Bra att vara ute i god tid för en gång skull, och sedan blir det sängen tror jag. Börjar inte försen 13.15 imorgon men för att inte vända på dygnet helt ska jag försöka gå upp ganska tidigt. Försöka alltså, brukar gå sådär. Men vi får väl se!


RSS 2.0