Nytt i garderoben


Väska från Lindex
Halsband från Indiska
Paraply från Lindex

NIXON



Familjens lilla sötnos. Han har varit hos oss i knappt en vecka och har redan stulit våra hjärtan.

Tisdag 29:e mars



Jag har varit uppe en stund, hade tid på vårdcentralen klockan 8.10 så klockan ringde ganska tidigt. Nu ska jag strax sätta igång med några föreläsningar som jag har efter mig, har insett att det inte är lång tid kvar innan skolan slutar och tiden går fort. Alldeles för fort. Men innan jag sätter igång med pluggandet måste jag ringa några samtal, behöver låna om lite böcker från biblioteket och även boka en ny läkartid. I eftermiddag blir det jobb.

Ha en bra dag!


Söndag 27:e mars

Gårdagens utekväll med tjejerna blev minst sagt lyckad. Först förfest hemma hos Jenny med tilltugg, god dricka och lite spel, och efter det dansade vi loss på ett fullspäckat Harrys. Tack tjejer! Dock känns det i kroppen idag att man var ute igår, haha. Men det var det värt.

Nu faller snön igen och lägger sig som ett vitt täcke på marken. Usch säger jag bara och ber innerst inne att den ska vara borta när jag vaknar i morgon bitti. Nu ska jag träffa Josse, hejsvejs!

Vårtecken


Lite av dagens shopping


Jacka från H&M
Örhängen från H&M
Foundation från L'Oreal


Lördag 26:e mars

Lördag, strålande sol och en doft av vår, en dag som denna kan man inte annat än att vara på strålande humör. Var i stan tidigare för att kika runt lite och spendera lite av den lön som jag fick in på kontot under gårdagen. Hittade bland annat en jacka och en tunika som båda blir snygga nu till våren. Ikväll blir det utgång med tjejerna för att fira Jossan som fyllde år i veckan. Tror det kommer bli hur bra som helst!


VÄLKOMMEN HEM

Nu åker vi för att hämta hem lilla Nixon, vår åtta veckor gamla cockerpoo valp. Jag bloggar nu, eftersom jag antagligen inte kommer ha tid att göra det efteråt. Hädanefter blir det att ha stenkoll på vart han går och vad han gör. Jag vill inte ha några sönderbitna grejer eller kiss på mattan, haha.



En fem veckor gammal Nixon.

Torsdag 24:e mars

Det är en fin dag idag. Inte nog med att solen skiner på en klarblå himmel och temperaturen är uppe på åtta grader, vi ska även hämta vår lilla hundvalp i eftermiddag. Men innan dess är det massor som behöver göras, ärenden som måste fixas och framförallt, det måste städas här hemma. Med andra ord har jag en del att göra, så bäst att jag sätter igång.

Ha en fin dag!

Onsdag 23:e mars

Hoppas ni haft en bra onsdag. Själv har jag haft fullt upp. Sjukhusbesök med mamma, en runda i knalleland och lite shopping i stan, fika, en promenad och vit målarfärg förklarar min dag. Målarfärgen kan förklaras att jag i brist på annat hjälpte pappa att måla väggarna i köket så att han snart kan börja tapetsera. Vi (läs pappa) håller nämligen på att göra om i köket här hemma, och redan nu kan jag säga att det kommer bli GRYMT snyggt. Ni ska få se när det är klart. 


Just hold my hand and never let me go

Den fem kilometer långa löprundan tidigare idag var helt underbar. Att känna värmen från solen, den lätta vinden och fötterna mot en bar asfalt är klara tecken på vår, iallafall om man frågar mig. Det känns skönt att komma igång allt mer med träningen, efter en lång och minst sagt trög vinter så har träningen verkligen fått lida. Men nu går det allt bättre och jag märker stora skillnader efter bara några gånger ute i löparspåret. Härligt!

Nu blir det sängen. Godnatt!


Don't hold your breaht

Det är underbart vårväder ute, 10 plusgrader och solsken. Perfekt väder för en löprunda.
Hörs därför senare!

Du sa du behövde tid, du hade tid



Jag vill inte drömma, och tänka att en dag. Livet är för kort för att enbart drömma och tänka jag vill. Istället borde man tänka jag ska. Jag ska hitta den rätta vägen för mig, min väg att vandra. Jag ska leva, här och nu.

I was under your spell for such a long time




Nicole Scherzinger - Don't Hold Your Breath


Måndag 21:a mars



Åkte till Varberg tidigt imorses för att i några timmar plugga examensarbete tillsammans med gruppen. Det känns som att vi är en liten bit på väg mot slutmålet, och får vi bara till våra intervjuer så ska detta nog gå hur bra som helst. Hoppas jag. Om två månader (och sex dagar) är det sommarlov!!

If you never try you'll never know



foto; jag


Söndag 20:e mars

Hej kära vänner!
Har ni haft en bra söndag? Själv har jag bara tagit det lugnt och njutit av dagen. Tog en löprunda på förmiddagen tillsammans med min bror. Vi har skakat hand på att vi ska ut och springa minst en gång i veckan, och än så länge är det ingen som backat. Jag tänker inte göra det heller. Mamma har förresten fått komma hem, hon har fått permission över natten och ska tillbaka till sjukhuset imorgon bitti. Jag är glad att hon är hemma igen, har saknat henne. När vi fick reda på att hon skulle få komma hem åkte jag och min bror till Maxi för att köpa blommor och lite fika. Det blev fina, rosa gerbera och en god chokladkaka med grädde.


Lördag 19:e mars

Jag vet att det är många som undrar, så tänkte bara säga att mammas operation gick bra, och hon mår efter omständigheterna bra hon också. Var uppe på sjukhuset och hälsade på henne tidigare idag och det var skönt att se att hon är så pass pigg att hon till och med kan vara uppe och gå. Än vet vi dock inte när hon får komma hem, men jag skulle tro att det blir någon gång i början på nästa vecka.

Ikväll blir det lugnt, sitter i soffan och tittar på tv och äter godis. Ska börja laga mat om en liten stund så att den är klar till det att pappa kommer hem från sjukhuset. Ha en fin kväll allihopa!

No one ever said it would be this hard




Sticker till sjukhuset för att vänta på att mamma ska bli klar. Hörs senare!

Fredag 18:e mars

Den som hade hoppats på vår, vilket borde vara varenda en vid det här laget, får ta och vänta ett tag till. Under natten har det kommit cirka femton centimeter snö och gatorna är alldeles vita. Inte direkt något som jag hade hoppats på. Men men, våren kommer väl tids nog.

Jag sitter och väntar på ett samtal från pappa som ska berätta hur mammas operation gick. Jag håller tummarna för att allt går som det ska. Under tiden tänkte jag röja lite på mitt rum, det var ett tag sedan jag gjorde det och jag tror att mamma skulle bli väldigt glad om hon får se ett nystädat rum när hon kommer hem. Ciao!


Torsdag 17:e mars

Jag är så trött! Har haft fullt upp i stort sett hela dagen med plugg och handlande av mat och hundsaker. Om exakt en vecka får vi hämta lillen och jag längtar!

Ikväll har jag och min familj fredagsmys, trots att det bara är torsdag. Imorgon åker mamma in på operation och stannar på sjukhuset under hela helgen, alltså inget helgmys och därför passar vi på att ta det idag när hela familjen är hemma. Ha en fin kväll allihopa!


I'm going back to the start

Jag har bestämt mig. Nu ska här ändras på dåliga matvanor och oregelbunden träning. Jag ska hitta motivationen och inspirationen, sätta mig själv i första hand och se till så att jag mår bra. Ibland får man helt enkelt vara självisk.


Tell me your secrets



foto; jag

You don't know how lovely you are

Hej mina vänner! Har ni haft en bra dag? Själv har jag tillbringat min dag nere på västkusten och tillsammans med min grupp skrivit på vårt examensarbete och planerat lite inför de kommande veckorna. Det har varit en ganska lång dag så ska faktiskt ganska snart gå och lägga mig tänkte jag, det är ju trots allt en dag imorgon också.


Måndag 14:e mars



Då var det återigen måndag och en ny vecka, som för övrigt känns ganska fullspäckad. Besök nere på Västkusten, plugg, föreläsningar och att titta på hundsaker står bland annat på veckans schema, men tänkte ta och börja med ett besök hos tandläkaren. Usch, är det något jag verkligen avskyr så är det att gå till tandläkaren. Önska mig lycka till!


I will be all that you want




Från Gina.

Give me hope

Lördagskvällen tillbringades med bra sällskap, födelsedagsfirande och god middag, melodifestivalen, förfest följt av dansande på XoY. Idag är jag lite smått seg, vaknade vid elva och gjorde mig en smoothie på hallon, banan och havremjölk, riktigt gott och perfekt återställning! haha. Resten av dagen blir väldigt lugn. Köpte mig en stor godispåse från Hemmakväll igår som jag fortfarande inte har ätit upp och som jag har en stark känsla av kommer ta slut under dagen. Lite One Tree Hill blir det nog också.


Allting har förändrats men du finns kvar

Jag har nästan glömt att det är fredag! Veckan har gått så fort att jag inte längre har någon koll på dagarna, haha. Om en stund sticker jag till farmor och farfar på kalas, väntar bara på att pappa ska komma hem. Idag fyller farmor nämligen hela 75 år vilket vi såklart måste fira. Lite senare ska jag möta upp Josse, Petra och Madde för middag på Viskan eller något annat trevligt ställe. Det ska bli så roligt att träffa Josse igen, det var alldeles för längesedan nu.

Ha en fin eftermiddag/ kväll allihopa!

Efter regn kommer solsken



Gårdagens minst sagt hemska väder har idag ersatts av sol och några ynka plusgrader, frisk luft och fågelkvitter. Gatorna är fulla med stora vattenpölar, men också hala isfläckar så man får se upp vart man sätter ner fötterna. Kom precis hem från en promenad tillsammans med mamma, nu blir det några timmars plugg innan jag gör mig iordning inför eftermiddagen och kvällen.


Jag har väntat på ett regn



Som rubriken säger, jag har väntat på ett regn och äntligen kom det som en skänk från ovan! Den fallande snön övergick under eftermiddagen i stora regndroppar och nu håller jag tummarna för att snön försvinner under natten. Om det istället blir minusgrader och fryser på så har jag två alternativ, ett. ta fram skridskorna eftersom vi då kommer ha ungefär fem centimeter is på gatan, eller två. ta första bästa restresa låångt härifrån och invänta den riktiga våren!

Annars har jag haft en riktig lugn dag framför tvn, vilket har varit otroligt skönt. Resten av kvällen tänkte jag fortsätta i samma stil, jag säger bara One Tree Hill. Godnatt!

Check me out



Nytt nagellack från H&M.

My love for you is meant to be my destiny



Kom precis hem från stan där jag varit en sväng med mamma. Tog på mig mina Hunter idag vilket jag måste säga var ett väldigt smart drag! Det snöar fortfarande ute, men det är också plusgrader vilket gör att snön bara blir slask. Med andra ord är jag väldigt glad av att vara inne i värmen igen.

Nu blir det filmmys och häng i soffan!

Visioner i mitt huvud när du ler



Vårkänslorna vi lyckats få under de senaste dagarna försvann ganska fort. Nu faller snön utanför mitt fönster och bygger på det redan vita täcket på marken. Himlen är grå och trist, och inte alls särskilt vårinspirerande.

Jag har gjort mig iordning och är redo för vad nu dagen har att bjuda på. Efter att ha tittat ut är jag dock inte så sugen på att göra någonting alls, utan känner för en mysig dag inne i värmen. Jag tror att det får bli så.

I'm perfect for you



Efter en lång dag är det nu dags för mig att inta sängen. Tänkte lägga mig och läsa igenom alla mina ELLE tidningar jag fått hem i brevlådan men som jag ännu inte hunnit läsa, tror att det är fyra stycken! Har helt enkelt inte haft någon lust till att lugnt sätta mig och bläddra igenom någon av dem, men nu känner jag att det är dags.

Tell me that you are the only one



Ännu en gång har jag missat att anmäla mig till en tenta. Förra gången löste det sig ändå, tyvärr har jag inte sådan tur denna gången och får helt enkelt inte skriva tentan imorgon som jag hade hoppats på. Aja, det kommer en omtenta om några veckor.  

Eftersom jag fick reda på imorses att det är fullt på tentan så har jag heller inte lagt ner så mycket tid på att plugga idag. Istället har jag tagit mig en lång promenad i det fina vädret och njutit av gott fika, idag igen! Nu får det vara slut på fikastunder och goda bullar. Jag säger det till er så att jag heller inte kan fuska.

SHINE



Vill tipsa er om en hårprodukt som jag tycker är grymt bra! Den gör håret lent, fritt från tovor och skyddar håret mot hårtorken och plattongen. Helt suveränt!

There is something in your eyes

Oj, vart tog den här måndagen vägen? Timmarna har bara sprungit iväg! Idag har jag tryckt i mig en massa sjukt goda, hembakta bullar som min faster var här med tidigare. Hon hade dessutom med sig hembakta semlor som vi får äta imorgon på fettisdagen, mums! Så mycket fika som jag ätit den senaste veckan har jag inte ätit sammanlagt på hela vintern, haha. Synd bara att all denna fika inte går ihop med mina delmål jag satt upp, vilka ni nu förstår har gått käpprätt åt ...

Annars har jag ägnat större delen av dagen åt föreläsningar, men har fortfarande en hel del kvar så hela morgondagen är även den uppbokad för föreläsningar och plugg inför tentan. Bäst att jag går och lägger mig nu. Godnatt!


23. Detta skulle jag vilja utöva

Något som jag skulle vilja göra, eller våga vilja göra rättare sagt, är att hoppa bungyjump! Det ser så otroligt härligt ut att bara hoppa och jag kan tänka mig att adrenalinkicken man får är oslagbar. Dessvärre är detta något som jag ALDRIG kommer att göra eftersom att jag är extremt höjdrädd och aldrig i mitt liv skulle hoppa från så höga höjder. Men jag erkänner att det verkar vara hur kul som helst.

Enjoy life


22. Min favoritfrukost

Ska jag vara ärlig så tycker jag inte om frukost särskilt mycket, men trots det så hoppar jag aldrig över dagens viktigaste måltid. Havregrynsgröt är något som jag lärt mig att äta på senare dagar och som faktiskt har börjat bli en favorit på morgonen. Det är nyttigt och man står sig länge. En annan favorit är hallon och kesella, knäckebröd och en kopp te. Nu har jag dock slutat att äta kesella och ersatt det med kvarg eftersom jag inte längre äter laktos.


Söndag 6:e mars



Årets första löprunda är nu avklarad! Jag ska erkänna att det var jobbigt, har inte sprungit på säkert ett halvår, men jag tog mig runt sju kilometer och nu känns det jäkligt skönt. Min kropp kan definitivt räkna med fler sådana rundor framöver. Nu väntas några timmar med hårt pluggande, jag har en hel del att ta igen till tentan som skrivs på onsdag.

21. Därför tränar jag

Jag tränar framförallt för att må bra och för att hålla mig i form, eller ja.. komma i form, haha. Men jag tränar också för att få mer energi till andra saker, och förebygga eventuella skador och sjukdomar i framtiden. Nu hjälper det ju inte att träna och leva ett hälsosamt liv eftersom man kan bli sjuk ändå, men man får ändå en sundare och en mer frisk kropp genom att motionera, vilket också gör att kroppen mår bra. Mitt huvud mår bra av att träna, jag får en stund för mig själv och kan testa vart gränserna för min kropp går, utmana mig själv samtidigt som huvudet får tänka klart.


I'm on the right track



Sa ju igår att jag skulle till frisören och låta mitt hår få en rejäl uppfräschning, och här ser ni resultet. Det är både nyfärgat och klippt, och det känns jättebra.

Lördag 5:e mars

Hej lördag, och hej skolsken! Det är till och med plusgrader ute, hur underbart?! Om en liten stund ska jag ta mig en promenad i det fina vädret ner till stan för att träffa Jossan, vi tänkte vara duktiga och simma några längder i badhuset. Efter det får vi se vad dagen har att bjuda på, skulle vilja göra några ärenden i stan men här hemma väntar en massa plugg som jag snart måste ta tag i. Vi får se helt enkelt.

Ha en fin lördag allihopa!

C'mon, catch them by surprise



Att lyssna på P3 på fredagkvällarna är aldrig fel.


20. Det här åt jag idag

Frukost
Havregrynsgröt
Äpplemos
Lättmjölk

Mellanmål
Sharonfrukt

Lunch
Kycklinggryta med curry
Bulgur
Broccoli

Middag
Pizza
Coca Cola

Övrigt
Vaniljlatte


Fredag 4:e mars



Det är fredag, härligt! Har höjt musiken till max och ska lägga lite energi på mitt rum, bädda min säng och lite så. Om en stund sticker jag ner till stan för ett besök hos min frisör. Det är dags för mitt hår att få en rejäl uppfräschning!

19. Hälsa för mig

Hälsa för mig är att må bra. Att kunna hitta en fungerande balans i livet, gällande sömn, mat, socialt umgänge, motion och andra saker som får en att må bra. Detta är så klart individuellt, och saker som får mig att må bra kanske till och med kan få andra att må dåligt. Men jag tror framförallt att tar man hand om sig själv och människorna i sin omgivning, så mår man bra.


I was made for loving you

Den senaste veckan har varit minst sagt omtumlande för mig och min familj. Det har varit mycket som ska accepteras, många tankar och funderingar om livet och framtiden. Nu kommer nästa omtumlande steg, dock mer roligt. Vi ska nämligen få tillskott i familjen i form av en liten hundvalp!

Detta är sötnosen som ska få följa med oss hem om tre veckor. Han är en blandning av cocker spaniel och dvärgpudel, och är här bara fem veckor gammal. Jag höll på att dö när jag såg honom och hans otroligt söta små syskon. Men vi fastnade till slut för den här lilla sötnosen. Än är vi inte helt överens i familjen om vad den lille ska heta, men jag längtar så otroligt mycket och hoppas att de kommande tre veckorna bara rusar iväg.


18. En fredagskväll unnar jag mig gärna..

En fredagskväll unnar jag mig gärna Coca Cola! Dricker inte läsk på veckodagarna utan brukar vänta till helgen. Även annat gott som godis brukar jag kunna unna mig ibland för att fira att arbetsveckan/skolveckan är slut.

17. Mitt måtto


Tisdag 1:a mars

Då var vi redan inne i mars, tänk vad tiden går fort. Ändå vill jag bara snabbspola de kommande veckorna så att vi snart får känna doften av vår. Jag vill kunna ha skinnjacka och converse, tunna tröjor och linnen och inte behöva tänka på tjocka vinterjackor och underställ. Jag längtar!

Idag är vädret riktigt trist ute, grått, kallt och lite regnigt. Kom precis hem från en promenad tillsammans med mamma, nu ska jag göra mig iordning och sen får vi se vad dagen har att bjuda på.

RSS 2.0