I won't let you go

GAAAAHHH snart åker jag!! Är väskan packad? Nej! Har jag resfeber? Jag trodde inte det, men jag får nog börja inse att jag nog faktiskt har det i alla fall. Har till exempel frågat Jessica sjuttioelva gånger idag om dom hade med sig extra passfoton på deras resa. Är väl rädd att fastna vid gränsen någonstans, haha.

Jag fick i alla fall träffat min underbara vän och syster Josse Josselito idag över vår otroligt goda och hemmagjorda sallad. Vi har knappt setts på hela hösten, och nu kommer vi knappt att ses på hela våren! Jag saknar henne redan, och planet har inte ens lyft än!



Nu ikväll har jag suttit och gått igenom min ansökan till högskolan inför hösten 2012. Eftersom jag inte är hemma när ansökningarna öppnar kan jag därmed också ha lite svårt att på egen hand anmäla mig, och har därför skrivit upp alla ansökningskoder så att pappa kan fixa allt när det väl blir dags.


Dan' före dopparedan'



Laddar inför Bingolottos uppesittarkväll. Tänkte att jag skulle utöka resekassan med några miljoner, skulle inte vara helt fel.


Dan' före dan' före dopparedan'

Tänk, det tar i snitt 174 timmar att tjäna ihop tilll en hel månadslön, men bara några få timmar att förbruka den. Har i två dagar nu flängt runt i stan och inhandlat behövande saker till resan, plus lite julklappar till familjen. Och vipps så försvann den lönen! Haha. Okej, riktigt så illa är det inte, men det som är kvar av den ska direkt in på sparkontot utan att passera .

Nu är jag, i stort sett iallafall, klar med det mesta till resan och det känns otroligt skönt. Hade lite panik i början av veckan och kände hur stressen växte sig allt större när jag såg både min Att-göra-lista och Inköpslista växa sig allt större. Men nu känns det som sagt som att jag har läget under kontroll. Det roliga, och mest spännande är nu hur allt ska få plats i ryggsäcken!



Som sagt, det ska bli riktigt intressant att se hur, eller snarare OM, jag lyckas få med mig allt. Tror att jag måste inse att jag faktiskt kan handla allt jag behöver där nere, haha.

Fjärde advent

Helgen har bestått av träning, planerande inför resan och lite julshopping. Var i Göteborg igår, åkte dit med familjen och träffade sedan Hanna. Fick köpt mig några linnen till resan och en jättefin spetsklänning som kommer bli ursnygg till våren och sommaren. På kvällen gick jag och Hanna på bio, Hysteria, riktigt rolig film (!) och efter det tog vi ett glas vin på stan innan det var dags för mig att ta bussen hem.

Idag har jag och pappa varit på julgransjakt. Vi har även tagit en mysig promenad i stan med Nixon, bakat knäck och ischoklad, och druckit massa glögg. En riktigt mysig fjärde advent.



Pappas hemlagade knäck ♥

Nu är det jul i stugan



Foto; jag

I was praying that you and me might end up together



Då var det återigen måndag och jag har påbörjat min näst sista arbetsvecka innan resan. Jag kan inte fatta att tiden går så fort! Tycker inte det var längesedan jag och Johanna, förväntansfulla, träffades i stan för att gå på resejakt, och nu återstår knappt tre veckor innan avresa. Ofattbart, men samtidigt spännande. Igår var vi i Ullared för att inhandla nödvändiga saker att ha med sig. Har även börjat skriva en packlista, och som det ser ut nu behöver jag nog en extra ryggsäck, haha!

Imorgon är det Lucia och vi startar dagen med Luciafirande på jobbet. Luciatåg och frukost är det som gäller klockan 07.00, mysigt! Nu börjar det bli jul på riktigt, äntligen.


It's beginning to look a lot like christmas

Idag är jag helt slut, vet inte vad det är med mig! Brist på sömn skulle jag tro. Att vädret gör en riktigt hängig är nog också en förklaring till det hela.

För tillfället kan man känna doften av pepparkaka fylla vartenda hörn av huset. Jag har bakat en mjuk pepparkaka som står i ugnen och som alldeles strax är klar, mums! Samtidigt lyssnar jag på julmusik som höjer julkänslan till max, mysigt. Det är bara två veckor kvar till jul nu, och jag har inte köpt en enda julklapp! Det är knappt så att jag ens har funderat över vad jag ska köpa till mina nära och kära. Panik? Inte alls faktiskt.



Bild tagen för nästan exakt ett år sedan, den 9 december 2010. Då var det rena vinterlandet utanför fönstret med flera minusgrader i luften. Idag är det tre plusgrader, blåst och regn. Foto; Jag


It's always darkest before the dawn

Fredagen fortsatte inte riktigt som jag hade planerat. Tanken var att jag vid det här laget skulle sitta på något uteställe i Varberg och äta och dricka gott med fina vänner. Men på grund av vädret är jag nu kvar hemma i Borås. Tåget som skulle ta mig ner till bästkusten blev inställt på grund av nerblåsta träd över tågrälsen, och ersattes istället med buss. Denna buss kom dock 40 minuter efter det att tåget egentligen skulle gått, och kunde dessutom ta upp mot två timmar! Nej tack, tänkte jag och åkte istället hem igen.

Och vilket väder det är! Det blåser storm och snö blandat med regn yr omkring i luften. Nej, det är nog bäst att stanna inne en kväll som denna.


Open up your heart to me now

Det är FREEEDAG!! Underbara fredag, love it!

Var en sväng i Göteborg igår, jag och Johanna skulle köra dit mamma och pappa och passade då samtidigt på att gå på bio i väntan på att de skulle bli klara. Vi såg In Time, rätt bra film ändå. Dock regnade det ju något så förbannat ute, och både jag och Johanna såg ut som två dränkta katter efter att bara ha gått ute en kort stund. När vi inte trodde att det kunde bli värre blev vi dessutom nerdränkta av en förbipasserande bil som körde alldeles för nära trottoaren! Så där satt vi inne i biosalongen, blöta från topp till tå och med varsin dunjacka som luktade faan, Haha.

Idag blev det en kort dag på jobbet. Klockan tolv skulle vi på avdelningen nämligen äta jullunch på Ellagården, och slutade därför jobba redan klockan tjugo i tolv. Så nu har magen alltså fått smaka på årets första julmat, och är därmed mätt och belåten för flera timmar framöver.



Efter jullunchen på Ellagården hade jag tid hos tatueraren för att jämna ut och fylla i min senaste gaddning. Nu är jag verkligen supernöjd!


I got one life, and I'm gonna live it right

Startade denna veckan med ett killer-pass på jobbet, ordinarie arbetstid på 10 timmar plus 3 timmar övertid. Var hemma strax efter åtta ikväll, lagom trött i både kropp och huvud. Imorgon blir det dock en förhållandevis kort dag om man jämför med idag, jobbar bara (?) till klockan fem, skönt.

Annars har jag en bra vecka att se fram emot, bästa på länge faktiskt. På onsdag är det återigen övertid som gäller, men på torsdag blir det en liten tripp till Göteborg och till helgen väntas massa roligt. Längtar.








When it's black, take a little time to hold yourself

Det har varit en lugn söndag, vilket har varit väldigt skönt då jag fortfarande är ganska seg efter gårdagens utekväll. Det fick bli pizza till lunch från George's pizzeria, de har verkligen bästa pizzorna! Efter det kröp vi (jag och bror) upp i soffan med våra tjocka duntäcken och tittade på Toy Story 3.

Tänkte fortsätta i samma lugna bana resten av kvällen genom att strax gå och lägga mig. Lånade några ljudböcker från biblioteket häromdagen som jag tror att jag ska börja lyssna på.



Slänger upp en bild på dagens outfit, haha! Johannas sparkdräkt, som jag kallar det för, och kilklackskor. Vilken tur att jag inte skulle visa mig offentligt..


We run the night

Lördagskvällen blev bra, trots kaos. Men det är väl sådant som hör till. Kvällen avslutades iallafall på XoY, dansandes med mina fina änglar. TACK alla!




Ingen fest utan kaos. Det spilldes rödvin på vår vit-beige matta. Jag tror att vi gjorde åt ungefär 2 kilo salt + 60 cl vitt vin för att få bort fläckarna, haha. Men jag måste säga att vi lyckades bra. Inte ett spår av några rödvinsfläckar, förutom en lätt ljusrosa ton i mattan. Äsch, jag gillar rosa!


I don't shine if you don't shine

Denna lördagen är det städning som gäller. Lite senare ska jag även åka till affären för att handla lite smått och gott. Ikväll är det nämligen tänkt att lite folk ska komma hit för lite förfest. Det kan bli sista gången jag träffar många av dem innan min resa, så man kan väl kalla det en typ-avskedsfest.

Nej, nu ska jag återgå till städningen. För en gångs skull har jag faktiskt varit effektiv när det gäller att städa, bara dammsugningen kvar nu!



Kommer sakna min Jos ikväll som är hemma i Västerås. Men snaart ses vi! ♥


Every little thing reminds me of you

Det blev lunch på stan med Ida efter jobbet idag, mysigt. Efter det strosade vi runt i lite butiker innan jag mötte upp Johanna i Knalleland. Fick köpt mig ett par nya jättemysiga pyjamasshorts från Gina som passar perfekt att gå runt i här hemma, och även att ha med på resan!

Ikväll har vi dessutom tagit första dosen Dukoral, vaccination mot Kolera, och efter vad jag hört skulle detta vara bland det vidrigaste man kunde dricka. Dock tyckte jag inte att det var så farligt, smaken påminde om c-vitamintabletter som löses upp i vatten, och det är ju helt okej?

Nu ska jag göra lite fredagsmys här hemma. Tänkte tända lite ljus, hjälpa mamma med maten och sedan krypa upp i soffan framför TVn. Ha en fin kväll!

Tänd ett ljus

Trots att det idag är första december (redan?!) så känns det verkligen inte som att det om bara några veckor är jul. Den där mysiga julkänslan som annars brukar fylla en under julen är hos mig i år som bortblåst, och det känns faktiskt lite tråkigt. Julen är ju annars en väldigt mysig högtid och tradition som varje år brukar ta slut alldeles för fort, så det gäller att passa på och njuta här och nu.

I ett tappert försök att höja julstämningen lyssnade jag idag på lite julmusik medan jag arbetade. Tänkte även ta helgens lediga dagar till att leta lite julklappar till mina nära och kära, och kanske hitta något som jag kan skriva upp på min önskelista, som för tillfället är helt tom. Vad önskar man sig när man en vecka efter jul åker iväg i över tre månader?!


©mikaelauhlmann.blogg.se

Lyssnade förresten på Knappen och Hakim på NRJ imorse och fick då höra årets julplåga (Ja, sommarplågor har vi ju hört talas om, men julplågor?! Haha) Och nog kommer det att bli en plåga om den spelas mycket. Jul hos Mange med Mange Makers. Jag och Karro skrattade så att tårarna rann, bra torsdagmorgon det där.

RSS 2.0