Tisdag 30:e november

Har spenderat några mysiga dagar nere på Västkusten, därav förklaringen till att det varit tomt med nya inlägg här på bloggen. Kände inte att bloggen var det jag ville prioritera helt enkelt. Jag åkte till Varberg och Sofia i söndags och fram till idag har vi hunnit med att sy, brodera, träna och tillbringa en heldag i skolan. Sofia hjälper mig att sy klart en klänning som jag påbörjade för ett tag sedan men som jag aldrig lyckades få klar. Än är den inte riktigt färdig, men jag tror att den kommer bli super. Sofia är grymt duktig!

Lördag 27:e november

Hade en bra men lite stressig fredag vilket är anledningen till att jag inte hunnit blogga. Jobbade från sju till fyra, åkte direkt hem för att byta om och sedan ta mig till träningen som skulle börja halv fem. När jag gick i tvåan på lågstadiet började jag att spela basket, jag spelade i många år med några av mina bästa vänner, men när jag började i trean på gymnasiet så var jag tvungen att sluta på grund av en grym förkylning som aldrig ville ge sig. Nu har jag hållit upp med basketen i två år, fram till igår. Har varit sugen på att börja spela länge men bara tänkt tanken liksom, men när jag tittade på min brors match förra veckan så tänkte jag, varför inte? Idag kan jag säga att det känns i hela kroppen, jag har ont i muskler som jag glömt att jag hade, härlig känsla!

Jag var dessutom på bio igår, vi såg filmen Due Date. Faktiskt en riktigt rolig film och funderar ni på att se den, tveka inte!


Torsdag 25:e november

Jo nog kom jag till Varberg idag alltid, förutom att tåget var fem minuter försenat imorses så var det inga problem. Problemet kom däremot när jag skulle ta mig hem. Tåget gick som det skulle från Varberg, men väl i Veddige stannade det för tekniska problem, såklart! Efter tjugo minuter utan att ha rört oss ur fläcken sa de att en buss var på väg för att ta oss vidare mot Borås, dock visste de inte när bussen skulle komma. Efter ytterligare tjugo minuter sa de att vi istället skulle invänta nästa tåg som skulle "haka" ihop sig med vårt, så vi kunde lugnt sitta kvar på våra platser. I över en timme stod vi alltså och väntade i Veddige, och när jag egentligen kunde varit hemma i mitt varma hem satt jag och frös på ett tåg. Precis vad man vill göra en torsdagseftermiddag!

Hur ska SJ klara av den kalla vintern som väntas komma, när de inte ens kan få tågen till att gå när det är några ynka minusgrader?


I don't know why I'm still surprised

Min motivation som tycktes fylla mig under gårdagen har helt runnit ur mig. Idag har jag varit så slö och hängig så det är inte sant! Försökte plugga lite under förmiddagen men gav upp ganska snart då jag insåg att det inte var någon idé. Resten av dagen har jag mest slöat framför tvn, gått runt här hemma och i princip inte gjort någonting.

Nu sitter jag och väntar på att mina muffins ska bli klara, hittade ett recept på Internet på nyttiga muffins innehållande en massa grovt mjöl, naturell yogurth och solrosfrön med mera. Tänkte att jag skulle testa om de går att äta. Om en stund tänkte jag bänka mig framför tvn och Greys anatomy, äta en nybakt muffins och dricka en stor kopp te. Imorgon ska jag göra ett nytt försök och ta mig till Varberg, man kan ju hoppas att Västtrafik vant sig vid snön vid det här laget.

Städning

Tröttnade på pluggandet någon gång efter lunch och bestämde mig istället för att ta ett röj i mitt rum. Nu är större delen av mitt golv täckt av böcker, dvd- filmer, papper, gamla räkningar, ja allt som jag tycks ha sparat under den senaste tiden. Lådor och tidskriftsamlare ska rensas och gammalt skräp ska slängas för att istället ersättas med nytt och fräscht. Min inspiration riktigt flödar för tillfället!


Hej mitt vinterland



God morgon!

Dagen blir inte riktigt som jag hade planerat, egentligen skulle jag sitta på tåget till Varberg just nu för att tillbringa dagen där nere med en massa plugg och träning. Dock var bussen som skulle ta mig ner till stan och stationen alldeles för sen imorses på grund av all snö som kommit under natten, så jag missade mitt tåg. Nu sitter jag istället i mitt varma kök, mjukiskläderna har åkt på och jag tänkte koka mig en stor kopp te, sen är jag redo för en dag fullspäckad med plugg.


Don't give up it's just the weight of the world



Min dag har faktiskt varit ganska tråkig. Vaknade alldeles för sent som vanligt, åt frukost och plockade fram alla mina papper för att plugga. Sen satt jag där, försökte lyssna på föreläsningen, antecknade lite, tittade ut genom fönstret och antecknade lite till. När jag kom på mig själv med att tänka på helt andra saker än juridik gav jag upp och tog lunch istället. Fastnade framför tvn och Oprah, där hon idag gästades av en kille som var med om en båtolycka ute till havs för drygt ett år sedan. Han och hans tre vänner var och fiskade 60 mil från land när båten välte, 48 timmar låg de och drev ute till havs innan räddningen kom. Bara en överlevde, tragiskt. Dock hann jag inte se klart hela programmet då jag skulle göra mig i ordning och åka ut till Ellos för några timmars jobb. 

Fast jo, en sak hände idag som gjorde mig lite extra glad, vi fick reda på resultatet på tentan i konsumentbeteende vi skrev för några veckor sedan. Skönt att kunna checka ännu en kurs.


Jag siktar mot toppen så långt jag kan nå



Septembers tolkning av Petters låt mikrofonkåt, så bra.
Tips till er partyglada människor som är ute idag.

För min del blir kvällen lugn hemma i soffan. Antagligen blir det till att titta på en film, om det inte går något roligt program på tvn. Om en liten stund blir det mat, kyckling, mmm! Jag är så hungrig. Tror faktiskt att jag ska gå ut i köket och hjälpa till med det sista. Ha en bra lördagkväll allihopa!

I ♥ Shopping



Tunika från Saint Tropez
Sjal/halsduk från Ester Elenora
Mössa från MQ


Lördag

Kom precis hem från Alingsås där jag spenderat min dag tillsammans med familjen. Min bror skulle spela innebandymatch och jag ville komma ifrån pluggandet, så bestämde mig för att följa med. Innan matchen hann vi med lite shopping och lunch på stan, och även idag kom jag hem med ytterligare några shoppingpåsar och lite mindre pengar på kortet. Haha. Men pengar är väl till för att användas, är det inte så?

 


Fredag

Bättre sent än aldrig kom tentaresultatet ut som vi väntat på i flera dagar nu. Men vad skönt, ännu en kurs att checka! Efter jobbet åkte jag och mamma till stan för att kika lite. För några veckor sedan hittade jag ett par skinnhandskar som jag blev sugen på att köpa. Skinnhandskar har aldrig riktigt varit min grej men kom på häromdagen att det är väldigt smidigt att ha när man kör bil. Dock är det ju livsfarligt att släppa mig lös i stan med ett bankomatkort, så förutom ett par skinnhandskar kom jag hem med en ny jacka, en halsduk och en klänning/tunika. Nu ska jag strax åka till Hanna för att spendera kvällen där, även Emma kommer dit. Vi ska äta, kolla på film och bara ha det allmänt trevligt.

Ha en fin kväll allihopa!


I just wanna live while I'm alive

Man tänker hela tiden, eller iallafall jag tänker, att det är långt kvar på terminen och fram till jul. Att det finns all tid i världen till att titta på föreläsningar, läsa kurslitteraturen och så vidare. Men om man tänker en gång till så förstår man att så inte är fallet. Det är 36 dagar kvar till julafton och endast 43 dagar återstår tills vi lämnar 2010 bakom oss och välkomnar ett nytt år. Till råga på allt kommer julstressen och julklappshysterin, som om man inte hade nog med tentor, inlämningar och redovisningar att tänka på innan dess. Nu låter jag som han Grinchen, ni vet han som ville förstöra julen. Haha. Jag lovar, så är verkligen inte fallet. Jag älskar julen och allt som hör därtill, julgranen, maten, umgänget och så julklapparna så klart, och jag längtar verkligen tills allt är över så man verkligen kan njuta av det också.

Kvällen har spenderats med Josse Josselito (tänker alltid på dogge doggelito, haha). Det var ett tag sedan vi sist sågs så prata behövde vi verkligen göra, om allt mellan himmel och jord. Det är så skönt att du är hemma igen Jos. Nu tänkte jag inta sängen innan jag somnar med huvudet mot datorn. Jag gick upp tidigt imorses och det blir minst lika tidigt imorgon eftersom jag ska jobba. Klockan 06.55 ska jag infinna mig på Ellos, pigg och glad. Eller ja, glad iallafall. Pigg kan jag med all säkerhet säga att jag inte kommer att vara.

Kvällsmys

Kom precis hem från en promenad runt Kype med finaste Viktoria. Även fast det är minusgrader ute var det väldigt skönt att komma ut och få lite frisk luft. Det var dock väldigt mörkt, speciellt på stigarna i skogen och tanken på vampyrer, varulvar och fula gubbar dök upp i huvudet flera gånger. Haha. Jag som är så lättskrämd borde inte vistas utomhos när solen gått ner.

Nu har jag laddat upp med kvällsmat i form av avocado, räkor och keso och är redo för att spendera resten av kvällen i soffan. Ni missar väl inte Greys Anatomy som börjar om en stund va?

Ha en trevlig kväll allihopa!

My dream is to fly over the rainbow so high



Var på en givande föreläsning idag som skolan anordnade, internationella dagen kallade dem det. Olika personer med olika erfarenheter berättade för oss deras resa i och utanför Europa, arbeten de gjort och hur de gick till väga för att göra resan, planerandet och så vidare. Min dröm är ju att göra en resa runt om i världen, arbeta och se olika platser, alltså tycker jag att denna dagen har varit väldigt inspirerande, kul! Dessutom fick jag och Sofia många idéer till vårt examensarbete som vi ska skriva tillsammans. Så denna veckan blir det till att kolla upp, är det möjligt. Efter föreläsningen gick jag till gymet och körde ett svettigt pass innan jag tog tåget hem till Borås igen. Jag kommer igång mer och mer med träningen nu vilket känns väldigt skönt. Man behöver något annat att lägga tankarna på ibland.

Fri som en fågel

När jag vaknade i morses och drog upp min rullgardin fick jag helt plötsligt väldigt bråttom. Vädret är underbart ute! Så jag tog på mig jacka och skor, tog med mig min kamera och gick ut för att fota lite. Tänkte att jag skulle testa mitt nya objektiv som jag varit lite osäker på om jag ska behålla. Efter morgonens fotografering är jag dock säker, objektivet ska ingenstans! Efter 200 bilder tog tyvärr mitt batteri i kameran slut och jag var tvungen att gå in.



Canon EOS 1000D + Canon EF 55-250 mm f/4-5.6


When you smile the whole world stops and stares for a while


foto; jag

Dina ögon ändrar färg i ljuset men dom kan titta nu, jag är beredd

Då var det måndag och ny vecka, igen. Jag tycker inte att det är annat nu för tiden. Först är det måndag, och sedan helt plötsligt är det fredag igen. Och sedan måndag. Tiden går så sjukt fort så det är skrämmande.

Just nu sitter jag hemma hos min farmor och farfar. Jag skulle hjälpa farmor med en grej och bestämde mig därför för att ta med mig alla mina pluggsaker och plugga här. När jag pluggar hemma kommer jag på tusen andra saker att göra, vilket jag inte kan göra här eftersom det inte finns något annat att göra. Nu har jag precis fått i mig lite fika och ska strax bege mig hem, hämta upp min lillebror och åka ut till Ellos för några timmars jobb.

Inspiration



Klickade runt lite, hittade de här klänningarna och föll direkt. Den svarta volangklänningen har jag redan införskaffat mig och väntar på att hämtas hemma hos Viktoria. De andra, jaa vem vet, kanske får de göra volangklänningen sällskap i min lilla garderob.

Brinn hjärtat brinn, du vet du kan förändra allting

Nämnde att jag skulle till frissan och färga håret i onsdags och tänkte nu lägga ut en bild på resultatet. Först färgade hon utväxten i samma bruna färg som resten av håret, och sedan la hon i ljusa slingor. Jag var lite nervös när hon satte igång eftersom varken min frisör eller jag visste hur slutresultatet skulle bli då håret var så mörkt. Men ljusare blev det, precis som jag ville att det skulle bli och jag är nöjd.


Fars dag



Idag är det fars dag och självklart ska vi fira vår käre pappsen. Jag och min bror har varit och köpt en tårta som vi ska överraska honom med lite senare. Dessutom har jag köpt den klassiska fars dag presenten, en mugg där det står världens bästa pappa på, till just världens bästa pappa!

Pack up your troubles in your old kit bag





Trallar runt till två sköna låtar av Eliza Doolittle samtidigt som jag försöker bestämma mig för vad jag ska ha på mig. Om en stund åker vi till mormor och morfar för farsdag fika, och ikväll blir det mys och film.

Hoppas ni får en trevlig kväll!

HELG

Jag vet, otroligt dålig uppdatering de senaste dagarna. Den enkla anledningen till det är att jag har jobbat. 23 timmars arbete på två dagar gör att man blir rätt sliten och inte orkar så mycket mer än att lata sig i soffan, så det är precis vad jag har gjort. Att jobba gör dessutom att man uppskattar helgen så mycket mer, och denna helgen ska jag verkligen njuta av att bara ta det lugnt och umgås med släkt, vänner och familj.


Smyckeshängare - Klar



Är klar med min smyckeshängare jag köpte i fredags förra veckan och som jag sa att jag skulle måla om. När jag köpte den var den träfärgad och lackad, så jag började med att slipa träet för att få bort lacken. Efter det målade jag den med svart hobbyfärg i två lager och lät det torka under natten. Som pricken över i:et satte jag på guldiga klistermärken, och nu är det klart! Busenkelt.

Onsdag 10:e november

God förmiddag!

Snön ligger vit utanför och temperaturen är noll grader. Jag hoppas verkligen inte att det blir varmare, hata slask! Min tanke var att jag skulle gå upp tidigt idag och ta en promenix, men som alltid blir det inte riktigt som man planerat. Klockan stängde jag av i sömnen och vaknade istället av att jobbet ringde någon timme senare. Nu har jag iallafall fått i mig lite frukost och ska strax göra mig i ordning. Ska åka ner till stan för att träffa Elin och Alex för en fika/lunch, och i eftermiddag har jag tid hos frissan för att färga min hemska utväxt, äntligen!

And history books forgot about us and the bible didn't mention us



Har precis tittat klart på några avsnitt av Gossip Girl, det som visades på tv i söndags och även det som kommer att visas nu på söndag. Jag kunde helt enkelt inte hålla mig. I varenda avsnitt sitter jag och håller tummarna för att det ska bli Chuck och Blair igen, någon mer än jag som gör det? Samma sak i Greys Anatomy, Lexie och Mark bara måste bli tillsammans igen, haha. Tydligen är jag en sån person som tror på en andra chans.

Min dag har för övrigt varit bra. Åkte till Varberg tidigt imorses, körde ett träningspass på gymmet och träffade sedan nya gruppen för att diskutera upplägget för de nya kurserna. Efter det tog jag tåget hem igen och har sedan dess bara tagit det lugnt här hemma. Snön fortsätter att falla utanför och byggs upp som ett vitt tjockt täcke på marken. Nu är det lite mysigt, men jag hoppas att det slutar till imorgon.

För ett vackert ögonblick



Kolla in Annas hemsida: www.makeupanna.vpsite.se


My body will go where music goes, where I can lose control



Kom hem från Göteborg för en stund sedan där jag spenderat större delen av den här måndagen. Jag följde med Anna, som studerar till make up-artist, eftersom hon behövde ha en person med sig till skolan idag för att sminka. Jag har haft jätte roligt, och det är samtidigt lärorikt för en själv som blir sminkad. Nu har jag några knep att testa till nästa party sminkning, får se om jag gör det lika bra som Anna bara. Troligtvis inte, men testa kan man ju alltid göra.


Smyckeshängare



Har länge velat ha en smyckeshängare som jag kan hänga alla mina halsband och ringar på, istället för att lägga dem i en hög så att de hela tiden trasslar ihop sig. När vi var i Ullared i fredags hittade jag denna smyckeshängaren inne på Panduro, den är enkel, men precis som jag vill ha den. Dock är träfärgen tråkig, men det tänkte jag fixa med lite sandpapper och svart hobbyfärg. Det kan nog bli bra.

Och du somna den natten så vaken och drömde om allt



Har haft en bra helg med fina vänner och mycket skoj.
Igår var det avskedsfest för Jessica och Olivia som gällde, imorgon börjar de sin resa och kommer inte hem försen om ett halvår. Lite tråkigt att inte träffa dem på så lång tid, men festen blev iallafall mycket lyckad. Temat var maskerad och alla hade verkligen gått in helhjärtat för att göra kvällen minnesvärd, skoj! Dagen har mestadels spenderats i soffan, är lite sliten från gårdagens festligheter. Men jag lyckades iallafall ta mig en promenad ner till stan för att träffa Hanna över en fika. Mycket trevligt!


Jag har famlat i mörker, men i dig såg jag ljuset


foto; jag

Nej, nu ger jag upp för idag. Imorgon blir det till att gå upp tidigt och vara pigg och glad, så sömn är definitivt något jag behöver. Vi ska åka till Varberg hela familjen för att stänga igen stugan inför vintern, efter det blir det en sväng i stan för att äta lunch och sedan vidare till Ullared för att trängas med allt folk inne på GeKås. Och inte nog med det, på kvällen när vi kommer hem ska vi på kalas till min kusin som fyllde 18 år i onsdags. Med andra ord, vi har fullt upp imorgon.

Du lever för skratten, precis som jag



Jag gillar torsdagar. När torsdagen kommer är den jobbiga delen av veckan över och man har en hel helg att se fram emot. Denna torsdagen har spenderats på Ellos med en massa jobb. Även igår jobbade jag, vilket är anledningen till att bloggen inte uppdaterats de senaste dagarna. Men nu är det färdigjobbat för den här veckan och jag längtar till imorgon. Om det är någon dag jag gillar mer än torsdagar, så är det fredagar. Jag älskar fredagar!


Oh can't you see it baby, you've got me going crazy


foto; jag

Jag har frihet i blicken precis som du



God morgon! Jag sitter och lyssnar på Lasse och Melissa Horn, alltid lika bra. Egentligen skulle jag vara i Varberg idag och se på introduktionsföreläsningen i den nya kursen, men eftersom den låg så väldigt dåligt till tidsmässigt så beslutade jag mig för att stanna hemma. För en lektion på 45 minuter, som skulle börja 11.15, skulle jag få åka 06.50 hemmifrån, och inte vara hemma igen försen 15.30. Lagom kul! Så nej, idag blir det en lugn dag hemma.

Artikel från Aftonbladet



Läste precis en rolig artikel på Aftonbladets hemsida. Den handlar om märkliga klagomål från missnöjda kunder, sammanställt av den austrilienska webbsidan travel.com.au. För bekväma säten på flyget och ilska av att den köpta Gucci-väskan för 120 kronor i Kina var fejk är två exempel. Men roligast var nog ändå paret som anklagade hotellet för att kvinnan blivit gravid. Haha. Lite roligt.

För att komma till artikeln, klicka HÄR!


Måndag 1:a november

Då var vi redan inne i november, helt sjukt vad tiden går fort! Anna var här tidigare idag, hon har börjat studera make up i Göteborg och behövde någon att sminka eftersom hennes lektion idag var inställd. Självklart ställer man ju upp! Nu har hon åkt hem och jag sitter och njuter av att vara fint sminkad, synd att jag inte ska göra något speciellt idag.


RSS 2.0